Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το κολέγιο των εστεμμένων...

«Η εμπειρία της φοιτητικής ζωής στο Μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ομιλο της Ελλάδας». Ετσι περιγράφεται το party ιδιωτικών ΙΕΚ και Κολεγίου του ίδιου ομίλου, που έγινε σε ξενυχτάδικο της Αθήνας. Ενδεικτικό του πώς εννοείται η φοιτητική ζωή για τα μαγαζιά που έσπευσαν να αδειοδοτήσουν και να τους επιτρέψουν να πουλούν στα παιδιά όνειρα για επαγγελματική αποκατάσταση: Μια φοιτητική ζωή μακριά από την πραγματικότητα της ζωής που θα αντιμετωπίσουν μετά την αποφοίτηση, ή πιο σωστά φυγή προς την εικονική πραγματικότητα που τους φτιάχνουν και με τα party. Μακριά από οποιονδήποτε προβληματισμό, λίγο - πολύ σαν... αμερικάνικη κολεγιακή κωμωδία της κακιάς ώρας.
Μπλέκοντας την εκπαίδευση, το μάρκετινγκ και την... γκλαμουριά, με στόχο αυτό που κάθε «υγιής επιχείρηση» επιδιώκει, το κέρδος δηλαδή, ο εκπαιδευτικός όμιλος περήφανα ενημερώνει ότι το «παρών» σε αυτό το... ακαδημαϊκό γεγονός της χρονιάς, έδωσαν και οι «πανέμορφες εστεμμένες του Διαγωνισμού Ομορφιάς του ΑΝΤ1» που «βρέθηκαν κοντά στους σπουδαστές του μεγαλύτερου Εκπαιδευτικού Ομίλου της Ελλάδας» και έλαβαν τις υποτροφίες που είχαν κερδίσει. Μάλιστα, θυμίζουν ότι πρόκειται για κολέγιο «αναγνωρισμένο στη Μεγάλη Βρετανία ως Ιδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση, ενώ έχει λάβει άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το σχετικό νόμο». Αυτοί, δηλαδή η κυβέρνηση με τη συμφωνία της ΝΔ, που τους έδωσαν την άδεια - και μαζί και το σλόγκαν - για να διαφημίζονται σαν ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και που υπερασπίζονται την «ελευθερία παροχής υπηρεσιών» σαν ύψιστο αγαθό, σπρώχνουν τους νέους στον καιάδα της σάπιας κοινωνίας βορά στην άγρια εκμετάλλευση των καπιταλιστών.

Είδος υπό εξαφάνιση...

Αναδημοσίευση από το φιλικό μας blog RAMNOUSIA
Έτσι για να γελάσουμε και λίγο…

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η έξοχη επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Γιώργο Λακόπουλο

Αγαπητέ μου Γιώργο
Επειδή μου έκανες την τιμή και μου πρόσφερες τη χαρά με την αναφορά σου στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό προβάλλοντας και σχολιάζοντας τη φοβερή λέξη «Κατοχή» που εξεστόμισα εκεί, με προκαλείς να εκφράσω δυο-τρεις σκέψεις που δύσκολα βρίσκουν (για ανεξήγητους λόγους εδώ και καιρό) φιλόξενο χώρο στις «καθώς πρέπει» εφημερίδες, με την κρυφή ελπίδα μήπως και η στήλη σου αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.
Δεν είπα όμως μόνο τη λέξη «Κατοχή» αλλά και απηύθυνα προς κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση ότι με βάση την ιστορική πείρα «ο Έλληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς».
Είναι λοιπόν φρόνιμο, για τους εκάστοτε δυνατούς, να μη ξεγελιώνται από την υπομονή, την παθητικότητα και την υποχωρητικότητα του ελληνικού λαού αγνοώντας είτε υποτιμώντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει θέσει λόγω της ιδιομορφίας του χαρακτήρα του την κόκκινη γραμμή, όπου η «σύνεση» μεταβάλλεται σε κείνο το γνωστό ΟΧΙ, χάρη στο οποίο άλλωστε η έννοια «ελληνικότητα» από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνυφασμένη με υπεράνθρωπες θυσίες με καταστροφικές για τον ίδιο συνέπειες, που όμως τελικά μας χαλυβδώνουν το ήθος και μας επιτρέπουν να βαδίζουμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά. Κι αυτός είναι ο λόγος που αγάπησα με τόσο πάθος την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ πρέπει να ομολογήσω ότι η καθημερινότητά τους με απωθεί σε σημείο που να αποζητώ την απομόνωση.

Η διαφορα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - Ελληνοφρένεια [video]

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η κοιλιά του Θεόδωρου Πάγκαλου και η θεωρία πρόβλεψης της μεταβολής του δημόσιου χρέους (Θ.Π.Μ.Δ.Χ.)Φίλες και φίλες,

Ξεκινάω με τον αξέχαστο χαιρετισμό του Κώστα Σημίτη μιας και ταιριάζει με την σπουδαιότητα των όσων θα διαβάσετε επιγραμματικά πιο κάτω. Η πλήρης τεκμηρίωση θα γίνει στο συνέδριο του Economist οπότε κρατάω τις λεπτομέρειες για εκεί.

Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα της οικονομικής επιστήμης (και όχι μόνο) είναι η πρόβλεψη. Η εύρεση δηλαδή μεθόδων που θα προβλέπουν αποτελεσματικά τις μεταβολές της οικονομίας και των δεικτών της. Μετά από έρευνα μηνών και αμέτρητες άυπνες νύχτες είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι κατάφερα να ανακαλύψω από τι συναρτάται η μεταβολή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Από την κοιλιά του Θεόδωρου Πάγκαλου. Μάλιστα… Όπως μεταβάλλεται το περίγραμμα της κοιλιάς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έτσι ακριβώς μεταβάλλεται και η καμπύλη του δημόσιου χρέους στον χρόνο.

Η παρακολούθηση λοιπόν της καμπύλης της κοιλιάς του Θεόδωρου Πάγκαλου αποτελεί μια ασφαλέστατη μέθοδο για τον έλεγχο της πορείας του δημόσιου χρέους της χώρας. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πάει ο συμπαθής πολιτικός στα Καλύβια για φαγητό και ξεπατώνει μισό κοπάδι. Αμέσως η κοιλιά του διογκώνεται και το περίγραμμά της αλλάζει. Η καταγραφή λοιπόν αυτής της αλλαγής μπορεί να καταδείξει και την μεσο-μακροπρόθεσμη μεταβολή του δημόσιου χρέους και να θέσει σε εγρήγορση τις αρμόδιες αρχές συνδράμοντάς τες αποτελεσματικά στην λήψη των σωστών αποφάσεων.

Βέβαια είναι αλήθεια πως η θεωρία δεν καλύπτει ακραίες καταστάσεις (μαθηματικές ανωμαλίες κατά τους φυσικούς) όπως για παράδειγμα τι γίνεται άμα σκάσει η κοιλιά του ΘΠ (όλα τα δεδομένα συγκλίνουν προς τα εκεί μιας και -όπως το σύμπαν- συνεχώς διαστέλλεται). Θα χρεοκοπήσει η χώρα; Θα μηδενιστεί το χρέος; Εκεί χρειάζεται ακόμα δουλειά…

Ξέρω πως αδημονείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της τόσο σπουδαίας θεωρίας (η μετριοφροσύνη δεν αρμόζει στις διάνοιες), αλλά όπως είπα και πριν θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το συνέδριο του Economist. Όποιοι δεν μπορούν να παραστούν ας παρακολουθήσουν την τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ όπου κατά την βράβευσή μου θα αναφερθώ αναλυτικά.

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πανούσης: Έτσι γύρισα την τσόντα με τον Πάγκαλο [video]

Βαθύ μαύρισμα….

μαυρογυαλουροι 350
Στις φετινές εκλογές είναι ζήτημα να παρθεί σοβαρά υπ’ όψιν από το λαό ότι πάνω από το κεφάλι του στέκει η δαμόκλειος σπάθη του μνημονίου, της πιο βάρβαρης και κατάπτυστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και το οποίο σαρώνει τα  λαϊκά δικαιώματα.
Το κριτήριο ψήφου είναι πριν από όλα γενικό πολιτικό. Μπορεί να μην προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της.
Ο λαός να απορρίψει το μνημόνιο. Πρέπει να το εμποδίσει και μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να αναγνωρίσει το χρέος και τα ελλείμματα, γιατί αυτά τα δημιούργησαν με τη βοήθεια των κυβερνήσεων οι επιχειρηματικοί όμιλοι - μεγαθήρια. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος και τα ελλείμματα.Το μόνο που πρέπει να αναγνωρίσει ο λαός είναι τα χρέη απέναντί του, τα ελλείμματα που έχει η τσέπη των εργαζομένων. Επομένως, πριν απ’ όλα, βαραίνει το κριτήριο της γενικής πολιτικής και στα πλαίσιά της κρίνεται και ο ρόλος των υποψήφιων συνδυασμών στις τοπικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Τους άφησε άφωνους τους παπαγάλους του Mega!

Πάρε κόσμε… διάλυση τιμών!!!

ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ

Ο,ΤΙ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ...

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ... ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑΑΑΑΑ….

Πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΤΙΠΟΤΑ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Με τηλεευλάβεια η χώρα στέκει και κοιτά.....έλεγε ο Βασίλης πριν από 18 χρόνιαΝομίζω πως αυτό το τραγούδι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ…
18 χρόνια πέρασαν κι εμείς τα ίδια χάλια και χειρότερα βλέπουμε στα κανάλια των καλοταϊσμένων παπαγάλων…

ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ για να φτιάξουμε ένα νέο πλαίσιο φορολογικής συμμόρφωσης

Ετσι χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών την περίφημη «περαίωση» με την οποία απειλεί τους μικρομεσαίους.

Εμάς πάλι γιατί μας φαίνεται ένα σύστημα με στόχο ...να αρπάξουμε όσα περισσότερα μπορούμε, όσο γρηγορότερα μπορούμε από τα λαϊκά στρώματα;
Μάλλον, γιατί είμαστε καχύποπτοι...

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ιερά μηνύματα ταπεινοφροσύνης και υπομονής

Όσο και να θέλεις να μην ασχοληθείς με την εκκλησία, θα βρουν τον τρόπο οι παπάδες να σε κολάσουν. Είναι και του Σταυρού αύριο, βαριά γιορτή... Περνώντας λοιπόν σήμερα από ένα φτωχικό ναό στο Ναύπλιο σκόνταψε το μάτι μου στο παραπάνω "μήνυμα ζωής" όπως το αποκαλούσαν: "Πέφτει εκείνος που τρέχει. Εκείνος που σέρνεται δεν πέφτει ποτέ". Τι θέλει άραγε να μας διδάξει ο άγιος πατέρας και συνάνθρωπός μας; Να δουλεύουμε και να στερούμαστε σε όλη μας την ζωή με την ελπίδα της επουράνιας ανταμοιβής. Να έχουμε υπομονή και να ζούμε σεμνά και ταπεινά. Όμως για τους ίδιους φυσικά δεν ισχύει, εκτός κι αν ζουν ένα θαύμα. Τι άλλο από θαύμα είναι αυτή η ανά τους αιώνες επιχείρηση με το πολύπλοκο χριστεμπόριο να έχει καταφέρει να δημιουργήσει - σε μια τόσο μικρή χώρα σαν την Ελλάδα - μια τέτοια αμύθητη περιουσία;

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Που είναι ο παπάς;

Λίγα μέτρα απ'που υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στην καρδιά της αθήνας στην ομόνοια μια παρέα απατεώνων είχαν στήσει το πανηγυράκι τους εξαπατώντας τον ανίδεο κοσμάκη. Το κόλπο πολύ παλιό και καλό, ένα χαρτόκουτο για τραπεζάκι, τρία τσακισμένα τραπουλόχαρτα, μερικοί τύποι, συνήθως καμμένοι, που υποτίθεται ότι παίζουν και κερδίζουν και φυσικά ο παπαντζής. Όλοι έπαιζαν τον ρόλο τους τελεία για να κλέψουν τους πολίτες που θα είχαν την ατυχία να περάσουν εκείνη τη στιγμή από το σημείο και να ποντάρουν. Φυσικά οι άνθρωποι δεν είναι και ψιλικατζίδες αφού για να βρεις μια φορά τον παπά πρέπει να ποντάρεις και 50ευρω. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια μας, από την μια οι εξαπατημένοι πολίτες που κλαίνε τα χαμένα τους λεφτά, από την άλλη οι απατεώνες που έπρεπε να παίζουν τον παπά αλλού, για να τους πέρναγε και η ώρα και τελευταίοι οι προστατες του πολίτη που βαριούνται ακόμα και να ασχοληθούν με το όλο θέμα.