Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Η υπουργός και το μανιτάρι...


Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

«Μαύρα Κοράκια»

Την Κυριακή 16-5-2010 η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» εκτός των άλλων είχε και ένα ένθετο με τον καθόλα αθώο τίτλο «Το νέο ασφαλιστικό»
Μέχρι εδώ καλά.
Μόνο που καθώς διαβάζεις για το πώς προγραμματίζεται το ισοπέδωμα όσων κεκτημένων έχουν απομείνει έρχεσαι μούρη με μούρη (αγκλιστί face to face) με ένα από τα κοράκια που λιγουρεύονται το πτώμα της κοινωνικής ασφάλισης. Κοράκια θα μου πείτε υπάρχουν πολλά, όμως η συγκεκριμένη αριστεροσοσιαλανεξάρτητη εφημερίδα «προτίμησε» την I.N.G.
Η εν λόγω εταιρία μυρίστηκε αίμα και έτρεξε να προλάβει.
Το σενάριο είναι απλό:
Τα παπαγαλάκια της λασπουριάς σου πασάρουν την αδυναμία του συστήματος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Το αστικό κράτος στο μεταξύ κλέβει, τζογάρει, αποτελειώνει τον «κουμπάρα» μας. Μετά έρχεται ως σωτήρας «για εσένα, χωρίς εσένα». Στο τέλος βέβαια καταφθάνουν πανηγυρικά και οι εν λόγω ιδιωτικές εταιρίες προώθησης και πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων για να καλύψουν με το αζημίωτο φυσικά το κενό που δημιουργήθηκε.
Από μόνες τους, εθελουσίως και κλαίγοντας πάνω από το μνήμα.
Αλήθεια… έχετε δει ποτέ νεκροθάφτη να κλαίει γιο τον δολοφονημένο;
Οι τσέπες γεμίζουν και οι πελάτες κάνουν ουρά.
Μας μένει μόνο λοιπόν να βροντοφωνάξουμε «Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη»
Και επιτέλους ας κάνουμε τη ζωή μας ολίγων «Hollywood»
Οι κακοί τα κάνουν ρημαδιό και λίγο πριν το φινάλε - την ολοκληρωτική καταστροφή - όλα αλλάζουν και νικάνε οι καλοί
Εμείς δηλαδή

Υ.Γ: Για το καλό μας βέβαια, αγνοήστε το «τα κάνουν όλα ρημαδιό». Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να φτάσουν ως εκεί γιατί όπως και να το κάνεις η ζωή δεν είναι «Hollywood»

Θωμάς


Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Καταγγελία εργαζομένης στην marfin

"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

Πηγή:Τheoulini

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Η οργή ακόμη δεν έχει ξεσπάσει!
Η οργή ακόμη δεν έχει ξεσπάσει!

Στην ΕΡΤ η κυρία Άννα με τα sms του υπουργείου της δεν μπόρεσε να συνεντευξιαστεί με τον τσάτσο του καραμανλή…

Το ξύλο της αρκούδας στην ΕΡΤ!