Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Προχωράμε μπροστά...


Με συναίσθηση σοβαρότητας της κατάστασης, με ευθύνη των πράξεών μας και γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, εμείς προχωράμε μπροστά..

Ο μηχανισμός στήριξης


Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ο κόσμος βαρέθηκε τους ωραίους και τα μπούτια

Ο Βασίλης Παπακωνσταντινου μιλάει για την ροκ σκηνή και δίνει χαιρετίσματα στην… εξουσία με τον δικό του αυθεντικό τρόπο. «Το υλικό που επιβάλλουν να τραγουδούν στα talent shows δεν αντέχει στον χρόνο. Το αποβάλλει ο ίδιος ο οργανισμός!» δήλωσε ο αγαπημένος ροκάς της ελληνικής μουσικής σκηνής και συνέχισε: «Μόνη διέξοδος είναι οι μουσικές σκηνές. Έχουμε χρέος να στηρίζουμε αυτούς τους χώρους.» Όσο για τους κάθε είδους κριτές και κριτικές επιτροπές, ο ίδιος σχολιάζει: «Είναι χαραμοφάηδες και αποτυχημένοι όλοι τους και τους προκαλώ να έρθουν εδώ ο οποιοσδήποτε και να με κρίνει. Οι πόρτες είναι ανοικτές και το πιστεύω ακράδαντα. Όλοι αυτοί που τιτλοφορούνται κριτές είναι αποτυχημένοι στη ζωή τους. Έκαναν το κόμπλεξ τους επάγγελμα!». Φανερά ενοχλημένος για την κατάσταση στην ελληνική μουσική σκηνή, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου προσθέτει: «Με ενοχλεί αφάνταστα που εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τα παιδιά που αν και αεροβατούν, ονειρεύονται να πατήσουν στο φεγγάρι και αυτοί τους στύβουν σαν λεμονόκουπες με την λογική του ‘φυγε συ, έλα συ’ δημιουργώντας στρατιές ανθρώπων με έντονα καταθλιπτικά φαινόμενα»! Κλείνοντας, ο ίδιος δηλώνει με νόημα πως «Εάν ποτέ έχανα τη φωνή μου, θα έγραφα για άλλους τραγούδια».
Πηγή: Espresso

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Λουτράκι

Οι χουντικοί μάς βασάνιζαν και μας εξορίζανε. Οι σημερινοί δημοκρατικοί, ανεργία μας ταΐζουνε. Κλητήρες τα καλύτερα μυαλά αυτού του οικοπέδου που λέγεται Ελλάς. Αντε, στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο υποκατάστημα της Εθνικής να προσληφθείς ως γραφιάς. Ενα νέο μεταναστευτικό ρεύμα κυλάει από τα ταμεία ανεργίας προς τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά κέντρα.
Επαγγελματικά και ερευνητικά. Αυτή η Ελλάδα μετά την πρώτη εισβολή των απριλιανών τανκς.
Μετανάστευση που καταγράφεται σε κάθε γωνιά. Γιατί στον ευρωπαϊκό καταμερισμό εργασίας είμαστε Ηotel Ηellas. Γι΄ αυτό συρρικνώνεται η βιομηχανία. Γι΄ αυτό μόνο βιτρίνες και καφενεία. Γι΄ αυτό τέτοια και τόση υποβάθμιση στα σχολεία. Γι΄ αυτό αόρατη η έρευνα στα πανεπιστήμια. Γι΄ αυτό τόσο χαμηλό το ποσοστό για την Παιδεία. Γι΄ αυτό τα εφτακόσια euros στα παιδιά με master και διδακτορικά. Γι΄ αυτό η οργή και η επερχόμενη η εξέγερση στα τυφλά. Για εμάς δεν υπάρχει αξιοπρεπής δουλειά. Λένε τα ανήσυχα μυαλά. Διαρκής η αιμορραγία. Από τον Εμφύλιο ως τα σημερινά. Οι καλύτεροι στην ξενιτιά. Το ελληνικό μέλλον να υπηρετεί ξένα κέντρα. Μακριά από εμάς. Και ταυτόχρονα σκηνοθετείται η ίδια φαρσοκωμωδία. Γιατί ογδόντα χιλιάδες θα είναι οι εισακτέοι στα ανώτατα ιδρύματα. Και γιατί ογδόντα χιλιάδες οικογένειες θα βαυκαλίζονται για μια δεκαετία. Με ένα όνειρο τόσο κάλπικο όσο με την Ψωροκώσταινα που έγινε Δανία. Πως ο κανακάρης τους θα προκόψει στη βιολογία, στην τεχνολογία και στα μαθηματικά. Και όταν έρθει η μέρα να κάνουν ταμείο θα προσγειωθούν τόσο ανώμαλα που η ψυχή τους θα γίνει κομμάτια για αδέσποτα σκυλιά. Το ξενοδοχείο, η παραλία, το εστιατόριο, η ταβέρνα και το καφενείο δεν έχουν ανάγκη από βιολόγους, μαθηματικούς και χημικούς. Μόνο καθαρίστριες, γκαρσόνια, βαρκάρηδες και τουριστικούς οδηγούς. Από τέτοιους έχετε, κυρία Διαμαντοπούλου; Αλλά και εσείς μην ανησυχείτε. Εδώ είστε, εδώ είμαι. Οπως πάει, δήμαρχος Λουτρακίου ο πρωθυπουργός αυτού του τουριστικού ξενοδοχείου!