Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Η πολύ πίστη βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Προσοχή αυτές τις “άγιες” μέρες! Η σύγχρονη νευρολογία αποκαλύπτει ότι η πίστη σχετίζεται με μειωμένη δραστηριότητα στο δεξιό βρεγματικό λοβό του εγκεφάλου. Άτομα δηλαδή που πιστεύουν φανατικά σε θεούς και αγίους, σε ποδοσφαιρικές ομάδες και κόμματα, σε διάφορες «σέχτες», στις «νίκες» του Γιώργου που κατατρόπωσε τις αγορές και κατάφερε να μας βάλει στο ΔΝΤ και εν γένει άτομα που είναι φανατικοί της μιας και μοναδικής αλήθειας, παρουσιάζουν μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα!
Οι έρευνες στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι άτομα με εγκεφαλική βλάβη στο δεξιό βρεγματικό λοβό παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα υπερβατικών εμπειριών και μονολιθικών προσκολλήσεων. Εν ολίγοις δηλαδή, τα κοινώς λεγόμενα «κολλημένα» άτομα παρουσιάζουν κάποια βλάβη στο δεξιό βρεγματικό λοβό, ή τουλάχιστον μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα! Θα μου πείτε σιγά το νέο! Και ποιος δεν ξέρει κάποιον «κολλημένο».. Εντάξει. Άλλο η προσωπική εμπειρία και άλλο να το λέει η επιστήμη.. (Η έρευνα στην Καθημερινή 22-12-08).

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Αλέκος Αλαβάνος

(ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στον Αθήνα 9,84) «Ρωτάω τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ αν είχε ψηφίσει Μητσοτάκη θα ήταν διαφορετικά τα μέτρα; Δεν μπορεί να ψηφίζει Παπανδρέου, να είναι ΠΑΣΟΚ, να έχει τις αξίες, τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ και ξαφνικά να βλέπει την πολιτική Μητσοτάκη να εφαρμόζεται».

πηγή:Τα Νέα

Ποιοί θα πενθήσουν για το χαμού του 15χρονου Αφγανού;

Αναρωτιέμαι ποιοί είναι αυτοί (εκτός από τους συγγενείς του) που θα πενθήσουν για το 15χρονο παιδάκι, που χάθηκε άδικα χθες το βράδυ στα Πατήσια.
Δυστυχώς, η απάντηση είναι μάλλον ΚΑΝΕΝΑΣ.
Οι συνήθως διαμαρτυρόμενοι για τα δεινά των μεταναστών είναι, αυτή τη φορά, οι δολοφόνοι του, ακόμα και κατά λάθος. Μάλλον θα κρυφτούν, θα αποποιηθούν των ευθυνών τους ("ορφανό χτύπημα" εν όψει...), δεν θα βγάλουν άχνα, ούτε καν μια αφίσα.
Οι συνηθισμένοι εχθροί των ακροαριστερών τρομοκρατών είναι ρατσιστές και φασίστες, οπότε από τη φύση τους δεν μπορούν να πενθήσουν για τον χαμό ενός Αφγανού, ίσως παράνομου, σίγουρα αλλόθρησκου και μελαμψού.
Κι όλοι οι υπόλοιποι, που βρίσκονται στη μέση του πολιτικού φάσματος, είναι busy αυτές τις μέρες - πενθούν ήδη τον Ιησού, ψιλοκόβουν τη συκωταριά για τη μαγειρίτσα και βάφουν τ' αυγά κόκκινα.
Μου 'ρχεται να ξεράσω...

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Φέσια και ανοησίες

Παίρνει η µία κυβερνητική παρέα ένα µπιντόνι µε οικονοµικά βρωµόνερα και το δίνει στην επόµενη, που παίρνει τη θέση της κατόπιν εκλογών. Η τελευταία το παραδίδει πιο βαρύ στην επόµενη, κι αυτή στην επόµενη ακόµη πιο βαρύ. Αυτό συνεχίζεται για χρόνια. Κάποτε το µπιντόνι καταλήγει να είναι τόσο βαρύ, που ο τελευταίος παραλήπτης κυβερνητικός πρίγκιπας αδυνατεί να το µετακινήσει, παρά τις πολλές προσπάθειες που καταβάλλει. Σωριάζεται λοιπόν εξουθενωµένος σ’ ένα πεζούλι βλαστηµώντας και ζητάει βοήθεια από περαστικούς, συµπατριώτες του και ξένους, χωρίς να παραλείπει να φωνάζει ότι οι τελευταίοι προκάτοχοί του φταίνε για τα µαύρα και ασήκωτα χάλια που αυτός τώρα κρατάει στα χέρια του. Πράσινοι και γαλάζιοι είναι έτοιµοι να πιαστούν στα χέρια. Τελικώς, ύστερα από πολλά βογκητά, ύβρεις και κατάρες των µεν προς τους δε, αποστέλλονται αεροπορικώς στην πρωτεύουσα ρωµαλέοι ευρωπαίοι αθλητές της άρσης βαρών που σηκώνουν το πελώριο µπιντόνι µε εντολές των προϊσταµένων τους να το ελαφρώσουν από τα βρωµόνερα. Οι ντόπιοι πρίγκιπες, πασαλειµµένοι όπως πάντοτε µε βαριά αρώµατα, αλλά βρωµεροί και τρισάθλιοι πλέον, παραλαµβάνουν από τους ρωµαλέους ξένους, σκυφτοί µε τρεµάµενα χέρια, τα χαρτιά µε τις συνταγές που απαιτούνται για να µην τεθεί εκτός ελέγχου το κακό που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει µε ανεύθυνες, γελοίες και ασυνάρτητες πολιτικές πολλών ετών. Υποκλίνονται και µουρµουρίζουν λόγια ακατάληπτα. Το θέαµα προκαλεί ανατριχίλες στο κοινό.

Σαν πολύ νωρίς δεν ήρθε φέτος το πάσχα;

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Τουρίστας

Η κοινωνία, αγαπητέ μου, δεν προέκυψε από το καπρίτσιο μιας υπερφυσικής οντότητας.

Εμείς τη φτιάξαμε. Εμείς χάσαμε ή κερδίσαμε.

Ετσι εξαρτημένοι από την κατανάλωση. Εξαρτημένοι από την ιδιοκτησία. Εξαρτημένοι από την πιστωτική κάρτα. Εξαρτημένοι από τα δάνεια. Εξαρτημένοι από το όνειρο μιας πολλαπλάσιας περιουσίας. Εξαρτημένοι από τη μόδα. Εξαρτημένοι από τη ρόδα. Εξαρτημένοι από φθόνο για του φίλου μας την πολυτελή κατοικία. Εξαρτημένοι από αλαζονεία. Εξαρτημένοι από το μαύρο χρήμα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιθεωρεί την κοινοβουλευτική του οµάδα, που καµαρώνει ροδοκόκκινη στο βάθος

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Η Ελλάς δια μέσου των αιώνων

Ρατσιστικά συνθήματα από μέλη των ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

O κερατάς στο ανθοπωλείο!

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Τιτανικός

Ο πανικός, ο φόβος και η τρομάρα ήταν και είναι από τα βασικά εργαλεία των «όπου γης και εις τους προηγούμενους αιώνες», αφεντικών.
Το ξέρουμε το παραμυθάκι τους . Το έχουμε μάθει  «νεράκι». Και το έχουμε βαρεθεί.
Ένα από αυτά είναι και ο Τιτανικός που εκτός από τα εκατομμύρια των «σ»κατασυγκινημένων θεατών που μούσκευαν τα μαντίλια τους στη θεα του έρωτα μεταξύ Ά και  ΄Γ θέσης - και τα όσκαρ που ακολούθησαν - είχε εξίσου μια σημαντική προσφορά προς τους επιζώντες της  Ά θέσης.
Επιβεβαίωσε - κατά τους ισχυρισμούς τους – πως μπροστά στην καταστροφή κανείς δεν μπορεί να  μίνει αδιάφορος ή αμέτοχος
Τρίχες κατσαρές!
Χονδροειδή ψέματα και μια πλάνη μεγατόνων.
Τα πράγματα είναι απλά αρκεί να σκεφτείτε το εξής: Πείτε πως βρισκόμαστε στην άκρη ενός σκοτεινού και απαίσιου βαράθρου.
Θεατές και πρωταγωνιστές σε ένα χιλιοπαιγμένο σκηνικό.

Ο Άγιος Παγγάριος - Μεγάλη η χάρη του…

Καλημέρα αγαπητοί εν ευρώ αδερφοί....

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Πάνω οι φόροι κάτω οι μισθοί....

Άρτος και θεάµατα

Το 2009, τη χρονιά της µεγάλης ύφεσης, στις 27 χώρες της Ε.Ε. άνοιξαν 245 καινούργια τηλεοπτικά κανάλια! Η εξέλιξη µοιάζει αντιφατική, δεν είναι όµως, διότι αν δεν θεριέψει η τηλεόραση εν µέσω κρίσης, τότε που οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στην αποβλάκωση ή έστω στην παραµυθία, πότε θα θεριέψει;
Στην Ελλάδα το 2009 δεν άνοιξε κάποιο καινούργιο τηλεοπτικό κανάλι, ωστόσο κι εδώ η έλλειψη άρτου τόνωσε το τηλεοπτικό θέαµα. Είναι άραγε τυχαίο ότι φέτος προβάλλονται τα πιο πολλά ριάλιτι από κάθε άλλη χρονιά: Στο ένα ριάλιτι ένας ειδικός σώζει οικογένειες από τα δάνεια και τις κάρτες, στο άλλο δίνουν σπίτια σε οικογένειες που µένουν σε τρώγλες, το τρίτο βγάζει νέους τραγουδιστές, το τέταρτο και το πέµπτο βρίσκουν γυναίκα σε αγρότες και σε µπακούρια που µένουν µε τις µαµάδες τους. Η τηλεόραση απεχθάνεται το κενό, κι όταν εν µέσω κρίσης απουσιάζει το κοινωνικό κράτος προσποιείται ότι το υποκαθιστά.

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Γιωργάκη, δεν θα τελείωνες την κρίση στις 100 μέρες;

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...

Άκουσα με προσοχή το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το πως θα βγούμε από την οικονομική κρίση «τους». Δεν πίστευα στα αυτιά μου! Θα πρέπει λέει, εγώ να πληρώσω για αυτή τη κρίση. Γιατί λέει, εγώ έκλεβα τόσα χρόνια, εγώ σπαταλούσα τα χρήματα του κράτους και εγώ δανειζόμουν για να πληρώσω τα χρέη του δημοσίου, ενώ τα δανεικά τα κρατούσα για την πάρτη μου. Λέει ακόμη, ότι επί τόσα χρόνια εγώ ήμουν αυτός που κερδοσκοπούσε από τις off shore εταιρείες και τις μετοχές στις τράπεζες και τις φοροδιαπλοκές μου...
Έχουμε τρελαθεί τελείως;! Ή αυτοί έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν λογαριάζουν τίποτε και κανέναν; Φάγανε, ρημάξανε χρόνια τώρα και ζητάνε από μας να πληρώσουμε τα σπασμένα!

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Όταν η βλακεία πολιτεύεται, εξελίσσεται σε ...μαλακία!

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Nein!

Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας, έτσι που τα κάνατε, φαίνεται να λέει η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ, στην Ελλάδα αποκλείοντας κατηγορηματικά και σε κάθε τόνο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα. Η…φράου Μέρκελ δήλωσε πως μια εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι η «σωστή απάντηση», και το ότι «πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του» προσθέτοντας ότι «πρέπει να μπει μια τάξη γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο». Αυτά τα ωραία ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Μάθημα Ευθύνης

Ξέρετε τι απαιτούσε το Ελληνικό Δίκαιο του 5ου αιώνα, του Χρυσού, δηλαδή, Αιώνα της Δημοκρατίας, για να γίνει κάποιος βουλευτής; 1) Να είναι έλληνας πολίτης. 2) Να κατέχει την ελληνική θρησκεία και παιδεία 3) Nα μην είναι κίναιδος (μετάφραση για τους νεότερους: gay) και 4). Να καταγραφεί όλη η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φορούσε. Αν τώρα ως βουλευτής περνούσε νόμο, οικονομικά ζημιογόνο για την Αθήνα, γινόταν κατάσχεση από την περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια του. Αν έμενε και υπόλοιπο, το εξοφλούσε δουλεύοντας σε Δημόσια Εργα. Αν ο νόμος, ζημίωνε Ηθικά την Αθήνα, η ποινή ήταν «Αυθημερόν τελευθησάτω»!!! Όπως ξέρουμε σήμερα άλλαξαν πολλά, αλλά κυρίως θεσπίσθηκε το … ακαταδίωκτο των βουλευτών, ενώ μπορεί να πει κανένας ότι μπαίνουν με σανδάλια και βγαίνουν με Prada…

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Ανταλλάζω...

3 μισθούς με παράσημο προσφοράς στην πατρίδα. Πληροφορίες: “Ο άνθρωπος του μόχθου”. Θα με βρείτε στη φαντασία του Γιωργάκη.

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Η θεωρία της ασχετοσύνης

Η "τηλε-ψυχίατρος" Στεφανίδου αναλύει την "πορνοστάρ" Τζούλια (video)-Αξίζει να το δεις

Η Τατιάνα ως γνωστόν προσπαθεί απεγνωσμένα να προσεγγίσει τα θέματα που παρουσιάζει στις εκπομπές της, δίνοντας την κοινωνική τους διάσταση -όχι ότι τα καταφέρνει. Έτσι προσπάθησε να αναλύσει και την απόφαση της Τζούλιας να πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό. Διαπίστωσε μάλιστα ότι η επίδοξη πορνοστάρ  «το έκανε χωρίς να είναι συνειδητοποιημένη και έτοιμη και δεν μπορεί να το υποστηρίξει». Ο καλεσμένος της ειδικός μάλιστα έδωσε μια διαφορετική εξήγηση βγαλμένη από την ψυχή της Αλεξανδράτου, αποδίδοντας την πράξη της σε μια μορφή εκδίκησης ή και τιμωρίας προς κάποιον. Η Στεφανίδου όμως με την ανώτερη φροϋδική της παιδεία τον διόρθωσε λέγοντας ότι "προς το παρόν η Τζούλια εκδικείται κυρίως τον εαυτό της". Δωρεάν τηλεοπτική «ψυχανάλυση» χωρίς να απαιτείται η φυσική σας παρουσία, ούτε καν η συγκατάθεσή σας στο «Αξίζει να το δεις»…

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Η Μέρα του Ολέθρου

pasok_konserbokoyti.blogspot.com Γνώστη και ως μέρα ΠΑΣΟΚ. Η απόλυτη καταστροφή. Μειώσεις μισθών, Φόροι, Αύξηση ΦΠΑ.

Ο θάνατος καραδοκεί παντού.

Θα είναι το τέλος ή ο λαός θα πει την τελευταία κουβέντα;

Στη συγκέντρωση για το gamato.info

Η πλατεία δεν ήταν γεμάτη. Είχε όμως περίπου 200 άτομα. Όχι και λίγα αν σκεφτείς ότι δεν διοργανώθηκε από κάποιο φορέα αλλά όσοι κινητοποιήθηκαν το έκαναν μέσω ενός γκρούπ στο  facebook. Από την άλλη, όμως, περίμενα να είναι περισσότεροι. Νόμιζα ότι ήμουν η μεγαλύτερη ηλικιακά όταν έπεσε το μάτι μου σε κάτι 40άρηδες που φώναζαν συνθήματα μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Τα κύρια συνθήματα ήταν δύο: «λευτεριά-λευτεριά στου  gamato τα παιδιά»  και  το «να αδειάσει η βουλή και τον server του  gamato  να τον βάλουμε εκεί.»

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Το ψάρι - Ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά

Κάποτε σε μια χώρα μακρινή, τόσο μακρινή που ούτε η φαντασία δεν χωρά, έπεσε φτώχεια φοβερή. Αυτή η χώρα, η Χώρα του Τώρα λέγεται, κάποτε πλούσια ήτανε, μα τώρα ήταν φτωχή. Κι έτσι οι κάτοικοί της άρχισαν να ζαλίζονται από την έλλειψη τροφής, είτε σωματικής, είτε πνευματικής. Λίγους μήνες αργότερα μπορούσες να δεις στους δρόμους ανθρώπους να σέρνονται, γερασμένοι και ανήμποροι. Μα κάποτε έβλεπες και μερικούς παχουλούς να προσπερνούν τους πεινασμένους, κορδώνοντας τις μεγάλες τους κοιλιές με σθένος και καμάρι.

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Ή αρπάζουνε ή βουλιάζουνε

gl8whvq9

Μετά από εντατική τηλέ-ψυχοθεραπεία πειστήκαμε ότι τελικά πρέπει να είμαστε η πιο πλούσια χώρα του κόσμου.

Μάθαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ έχουν ένα “πολυτελές ασφαλιστικό σύστημα” (με 500κατι ευρώ!!!) καθώς και ότι οι εργαζόμενοι με μέσο μισθό στα 1.000 ευρώ (και κατώτερο στα 700 και βγάλε) ζουν “πάνω από τις δυνατότητές τους”. Είναι φανερό ότι η κυβέρνησή μας έχει απαιτήσεις από το λαό της και υπολογίζει ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης.

Εμπρός λοιπόν να κάνουμε νέο ρεκόρ και να ζήσουμε με… 200! Όλοι μαζί μπορούμε!

Σε είδα!

71422-pic25023 Σε Δημόσια Υπηρεσία. Έχεις δυο παιδιά, μα καλοστέκεσαι. Θέλω να σε βλέπω μέχρι τα 70.

Κάνε υπομονή 17 χρονάκια…

Κλειστόν!


Όλοι απεργούν σήμερα, από δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, μέχρι αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Κλειστά όλα, από τους δρόμους στο κέντρο, λόγω συλλαλητηρίων, μέχρι τους ΧΥΤΑ και τη Διώρυγα της Κορίνθου! Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς- κανονικά κυκλοφορούν τα ταξί. Τι, ποιός, πού, πότε, στο απεργιακό δελτίο της ημέρας.

Οι καπιταλιστές έδειξαν τα δόντια τους

Ζητιάνος δεν είναι ο λαός. Ζητιάνο θέλουν να τον κάνουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους. Τη δραματική επιδείνωση της ζωής του λαού και την κρίση την προκαλεί ο ΣΕΒ και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.
Όσο για τον 14ο μισθό, ο ΣΕΒ «ξεχνάει» ότι η κυβέρνηση δίνει τόσα στην πλουτοκρατία που θα χαθεί και ο 13ος μισθός. Και κάνει ότι δεν γνωρίζει πως η εργοδοτική τρομοκρατία και εκμετάλλευση σαρώνουν εισόδημα και δικαιώματα.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Οι φωτιές που θα μας κάψουν

Τα μάθατε; Κάτι έγραψαν οι εφημερίδες, αλλά μάλλον δεν τα μάθατε. Στην έκταση τουλάχιστον που αξίζει. Στη Σπάρτη, δύο ανήλικοι μαθητές έκαψαν μαζί με άλλους , ένα παράπηγμα στο οποίο ζούσαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Το κάναμε για πλάκα  είπαν στην αστυνομία.
Να ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει πόσο άλλαξαν στα πράγματα. Όταν οι σημερινοί 50ρηδες ήταν σ αυτή την τρυφερή ηλικία για πλάκα έσπαζαν κανένα τζάμι με τη σφεντόνα. Οι σημερινοί καίνε ζωντανούς ανθρώπους. Είναι μια εξέλιξη. Μόνο που δεν θέλουμε να ξέρουμε πού οδηγεί αν την αφήσουμε να κλιμακωθεί .

Επιτέλους η βίζα καταργείται

Οποιος έχει υποστεί την ταλαιπωρία για την έκδοση βίζας ΗΠΑ ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει η κατάργηση της. Διότι πέρα από τα πρακτικά θέματα, επρόκειτο για μία υπόθεση αξιοπρέπειας. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και κατά την άφιξη στη μεγάλη σύμμαχο χώρα. Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να υλοποιηθεί η απόφαση του προέδρου Ομπάμα. Δεν είναι και εύκολο: πρώτα πρέπει να κλείσεις ηλεκτρονικά ραντεβού. Μετά να καταθέσεις τα χρήματα στην τράπεζα (80 ευρώ, όχι και λίγα), να στηθείς έξω από την πρεσβεία και να περιμένεις την είσοδο σου. Θα μπεις. Και θα πάρεις σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Ο,τι έχετε ευχαριστηση για την σωτηρία της πατρίδας

Για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα, να πτωχεύσουν οι Έλληνες

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική. Κι ότι δεν υπάρχει επίσης χρονικός ορίζοντας. Μέχρι πότε δηλαδή οι θυσίες; Για ένα, για δύο, για τρία χρόνια, για πόσο; Και με ποιον ακριβώς στόχο; Ώσπου να πετύχουμε τι συγκεκριμένα;
Θα 'λεγε κανείς ότι κάποιοι έψαχναν την αφορμή. Και τη βρήκαν στη δημοσιονομική περιπέτεια της χώρας. Αφορμή και ευκαιρία. Ώστε να ανατραπεί στην εντέλεια το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Να υποχρεωθούν οι Έλληνες του 2010 να ζουν όπως οι γονείς τους τις πρώτες μετακατοχικές δεκαετίες. Άντε λοιπόν ν' αρχίσουμε να γυρίζουμε τα κοστούμια μας, ν' αλλάζουμε σόλες στα παπούτσια μας και να τρώμε κρέας μια φορά την εβδομάδα. Κι αυτά οι προνομιούχοι. Γιατί σε λίγο προνομιούχοι θα 'ναι όσοι έχουν δουλειά και μεροκάματο. Την όποια δουλειά και το όποιο μεροκάματο. Οι άλλοι, οι πάρα πολλοί πλέον άλλοι, απλώς θα βγουν στη ζητιανιά...

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Μετά τις περικοπές έρχονται και οι απολύσεις καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα

ΤΟ «ΣΟΚ και δέος» που προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να έχει και συνέχεια για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς μετά την περικοπή των μισθών έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στο πλαίσιο της λήψης διαρθρωτικών μέτρων με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέφτηκαν πρόσφατα τη χώρα
μας από κοινού με τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους: «Για να υπάρξει πραγματική και μόνιμη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο», επεσήμαναν στους συνομιλητές τους, «θα πρέπει να απολυθούν από 210.000 ως 230.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με δεδομένο ότι ο δημόσιος τομέας στη χώρα σας είναι εξαιρετικά διογκωμένος». Το νούμερο αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό για τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία περιλαμβάνουν την άρση ουσιαστικά της μονιμότητας και την έξοδο από το Δημόσιο δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων. Αυτό θα επιτευχθεί με τις συγχωνεύσεις ή με την κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών, εταιρειών και επιχειρήσεων, τις αναγκαστικές μετατάξεις που θα οδηγήσουν σε εθελουσίες εξόδους τους υπαλλήλους που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση, την κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων και το πάγωμα ουσιαστικά των προσλήψεων για τα χρόνια που καλύπτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Στο πρόσωπό του χτυπήθηκε ο Έλληνας πολίτης

Η επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του Μανώλη Γλέζου είναι επίθεση εναντίον του Έλληνα πολίτη.
Ας δεχτούμε ότι προχθές, στη διαδήλωση στον Άγνωστο Στρατιώτη, ο ΜΑΤατζής που έριξε ριπές χημικών εναντίον του Μανώλη ανήκει στην κατηγορία εκείνη των συνομηλίκων του που μπερδεύουν τον Γκλέτσο με τον Γλέζο. Ας δεχτούμε ότι δεν τον αναγνώρισε, παρ' ότι η φυσιογνωμία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης είναι από τις πιο οικείες και γνωστές στη χώρα μας και διεθνώς. Δεν είδε, άραγε, ο ψεκαστής ανθρώπων ότι μπροστά του ήταν ένας ηλικιωμένος ειρηνικός διαδηλωτής; Πιστεύει, άραγε, ότι κινδύνευε απ' αυτόν; Θεωρεί ότι η πολιτεία τού εμπιστεύεται το όπλο για να το κατευθύνει εναντίον όποιου θεωρήσει ότι είναι "εσωτερικός εχθρός";

Το σκυλί που δεν έχει χάσει ούτε μια διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας

Όλοι μας τον έχουμε δει από τις τηλεοράσεις των σπιτιών μας την ώρα που τα κανάλια δείχνουν εικόνες από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ο σκύλος - διαδηλωτής  που έχει γίνει διάσημος  από τη συμμετοχή του σε πορείες.
Το μοναδικό σκυλί που αντέχει στα χημικά των ματάδων. Λέτε στις επόμενες πορείες να τον δούμε κι αυτόν με κουκούλα ή κράνος να πετάει πέτρες και μπουκάλια στους μπάτσους;
12 Δεκεμβρίου 2008


Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ στην Εξουσία! Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Η ωμή επίθεση που δέχθηκε χθες το μεσημέρι ο Μανώλης Γλέζος από τα ΜΑΤ μπροστά στη «Βουλή των Ελλήνων», με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με αναπνευστικό πρόβλημα στο νοσοκομείο, δεν πρέπει μάλλον να ήταν κάτι που παραξένεψε τον σεμνό αγωνιστή.
Στις σκοτεινές εποχές της βίας, όπου η Αριστερά όρθωνε με πείσμα και σθένος το ευγενικό παράστημά της, υψώνοντας τους ταπεινούς από τη σκόνη, έλεγαν γι΄ αυτόν τον αμετανόητα άνθρωπο, ότι «η θέσις του, είναι δύο μέτρα υπό το χώμα».

Εργατοπατέρας με αποδοχές 150.000 ευρώ το χρόνο

«Η συμμετοχή του σε λείστα όσα διοικητικά συμβούλια φορέων και οργανισμών –με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα κυρίως αυτήν του προέδρου της ΓΣΕΕ- εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημα του σε ποσοστό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ».

Όπως καταλάβατε το παραπάνω απόσπασμα από δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρετε στα λεφτά που τσεπώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, -δεν είναι ο μόνος. Ολοι οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ έχουν βρει τρόπους να παντελωνιάζουν αργομισθίες- για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα.

«Πουλήστε την... Ακρόπολη!»

«Πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη μαζί» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Bild Zeitung, η οποία αναφέρεται στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και στα σκληρά μέτρα που έλαβε, χθες, η ελληνική κυβέρνηση. Κοστολογεί μάλιστα το σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας στα 100 δισ. ευρώ.


Geoffrey Scissorhands

Ο εγγονός του παπατζή,
ο γιος του φαφλατά,
ο διάδοχος του λογιστή των Βρυξελών
βγήκε και παπατζής,
και φαφλατάς
και παιδί για τα θελήματα των Βρυξελών.

Πολιτικό DNA ;

Εγώ για σένα...

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Η κλανιά του Πάγκαλου στην εκπομπή του Πρετεντέρη

Το περιστατικό που θα δείτε, συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2009 στο «Mega», στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη: Ενώ μιλούσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νύν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θόδωρος Πάγκαλος, έπαθε κόψιμο και σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Στον δρόμο έριξε μιά ξεγυρισμένη κλανιά που τρομοκράτησε τον οικοδεσπότη Πρετεντέρη. Προσέξτε την έκφραση του Καφετζόπουλου, την ώρα που κλάνει ο Πάγκαλος...

 

πηγή:Blogareis???