Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Σοσιαλιστικά παραμυθιάσματα

Ομπρός σηκωθείτε να βγούμε στους, δρόμους / συντρόφια και φίλοι με λάπτοπ στους ώμους / στα πράσινα οφίκια πάντα πιστοί / στο futυre ο president μας προσκαλεί.

Ο σοσιαλισμός οικοδομείται ήδη αστραπιαία σε ολόκληρη την επικράτεια. Επιχειρηματίες, μάνατζερ και κορυφαίοι συνδικαλιστές θέτουν υπό την εμπνευσμένη τους ηγεσία τούς εργάτες, τους άνεργους, τους αγρότες και τους φοιτητές διεκδικώντας διά βίου υποαμοιβόμενη απασχόληση, διαδικτυακή ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ένοπλη προστασία του πολίτη.

Δεκάδες χιλιάδες παλαιά και νεοεισελθόντα μέλη του ΠΑΣΟΚ πολιορκούν ασφυκτικά τις δημόσιες υπηρεσίες απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των μονίμων και συμβασιούχων εκπροσώπων του ταξικού εχθρού και την αντικατάστασή τους από αφοσιωμένους εκπροσώπους, της Πράσινης Φρουράς.

Μην αδημονείτε αγαπητοί μου, δυστυχώς θα χρειαστεί κάνα τρίμηνο ακόμα μέχρι να ξεφουσκώσουν τα σοσιαλοφασιακά παραμυθιάσματα και να δείξουν και πάλι οι πασόκοι το πραγματικό τους κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

O Berlusconi «rock star»

Η έντονη ερωτική ζωή του Silvio Berlusconi του εξασφάλισε μία θέση στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone, ως ο «rock star της χρονιάς». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιταλική έκδοση του εντύπου, τα καμώματα του 73χρονου πρωθυπουργού «επισκιάζουν» τους αληθινούς star. Ο Berlusconi εκλέχθηκε ως προσωπικότητα της χρονιάς ομόφωνα από τη συντακτική ομάδα, όπως είπε ο εκδότης Carlo Antonelli. «Ο Rod Stewart, ο Brian Jones και ο Keith Richards στα «πάνω» τους ήταν πρωτάρηδες μπροστά στον Silvio», πρόσθεσε. Το εξώφυλλο με τον Cavaliere είναι σαν αφίσα του Andy Warhol, με φόντο τα χρώματα της ιταλική σημαίας. Σχεδιάσθηκε από έναν Αμερικανό εικονογράφο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και πολλά posters του Barack Obama..

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

50 μέρες «σοσιαλισμός» - να τις εκατοστίσουν…

 Την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα Εξάρχεια γέμισαν ένστολους και μη ένστολους αστυνομικούς, που έβγαζαν ανθρώπους από τα μαγαζιά, τους έβαζαν να γονατίσουν και, αν δεν είχαν μαζί τους χαρτιά, τους κουβαλούσαν στην Ασφάλεια.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Για Πεπειραμένους...

Τι μέγεθος είναι;

α.  90 C

β. 95 D

γ. 100 B

 

 

Δείτε την απάντηση

Το Gay Comics;

Δε μοιάζει το Ροζ πανθηράκι (Pink Panther)  να είναι το πρώτο gay σύμβολο που μαζικά εμπορευματοποιήθηκε ?

The Pink Panther.. Ήταν αυτός, αυτή ή αυτό?
Είχε εγχειριστεί ή όχι?

Γιατί ποτέ δε φορούσε ρούχα και ποτέ δε φαινόταν το ‘εργαλείο’ του?

 

 

Η ελευθερία του Τύπου, το Πολυτεχνείο και το indymedia (video) - ΣΚΑΪ,ΝΕΤ

Με διαφορετικούς τρόπους "έπαιξε" σε ΣΚΑΪ και ΝΕΤ η δίωξη που ασκήθηκε κατά του πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνου Μουτζούρη με την κατηγορία ότι επιτρέπει τη χρήση του server του Πολυτεχνείου στο διαδικτυακό τόπο indymedia. Ο ΣΚΑΪ τόνισε τη θέση υπεράσπισης που πρόκειται να κρατήσουν οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ και το γεγονός πως η ακαδημαϊκή κοινότητα τάχθηκε στο πλευρό της ενώ υπογράμμισε πως αν και η δίωξη είχε ασκηθεί μέρες τώρα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία μέρα μετά τη δημοσίευση στη συγκεκριμένη σελίδα της προκήρυξης της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". Αντίθετα, το κρατικό κανάλι έκλεισε την αναφορά του στο θέμα με το γεγονός πως η παραπάνω οργάνωση δημοσιεύει τις προκηρύξεις της στο indymedia. Με ποιά λογική άραγε, κατά τη ΝΕΤ, η δημοσίευση προκηρύξεων αποτελεί ενοχοποιητικό παράγοντα για ένα μέσο; Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.